Miten varustaudun kursseilla ja purjehduksille - ohjeet lyhyesti


Kun tulette purjehduskurssille tai retkipurjehduksille, on hyvä huomioida seuraavia tietoja.

Ilmoittautumisaika.
Kursseille ilmoittautuminen ohjeiden mukaan, kursseille voi tulla mukaan viime hetkelläkin jos kurssilla on vapaita paikkoja.

Kurssimaksu.
Kurssi- ja purjehdusmaksut tulee maksaa 7 päivää ennen kurssia sovitulle pankkitilille tai käteisellä kurssin yhteydessä.

Peruutukset.
Peruutukset on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen kurssin tai muun purjehduksen alkua.

Päijänteen sääolot.
Jäidenlähtö keväisin ajoittuu toukokuun alkupäiville. Parissa viikossa Päijänne muuttuu kuitenkin kesäiseksi. Kun olemme ulkoilmassa, voi aurinko paistaa täydeltä terältä tai sataa reippaasti - tai jotain siltä väliltä. Tuuli voi olla hyvinkin heikkoa tai kovaa. Jos purjehdussää on erittäin huono ja vaarallinen (esim. voimakasta ukkosta) voidaan kurssiajankohtaa siirtää.

Purjehdusasusteet.
Ottakaa mukaanne kurssille yksi varustekassi joka sisältää: Tuulen ja sateenpitävän ulkoilupuvun (esim. gore-tex/hiihtoasu), sopivat vaaleapohjaiset purjehdusjalkineet(!!) esim. sisäpelitossut, purjehduskumisaappaat (joiden pohjista ei jää jälkiä veneeseen!!), villapipo, aurinkolasit, aurinkovoidetta ym. tarpeellista. Tutkikaa sääennusteet purjehdusajalle!

Muu varustus.
Purjehduskoulu tarjoaa viikonloppuisin ruuan, iltapurjehduksilla kahvin ja teen. Ruoka on perinteistä suomalaista veneruokaa!

Passikuva.
Purjehtija- ja perämieskurssille osallistujille mukaan passikuva suorituskirjaa varten, jos kirjaa ei aiemmin omista.

Venevarustus.
Veneessä on seuraavat varusteet kurssia varten:
Kurssivene on katsastettu TRAFI-luokituksen mukaan sisältäen kaikki tarvittavat turvavarusteet.

Vakuutusturva.
Vene on vakuutettu täyskaskolla ja kapteenin vastuu miehistöstä merilain mukaisesti. Purjehduskoulu suosittelee jokaiselle kurssilaiselle henkilökohtaista vapaa-aikavakuutusta jolloin voimme pitää kurssien hintatason alhaisena.