Blueship

Purjehduskoulutuksesta Suomessa


Purjehduksenopettajat ry:llä on ollut käytössä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan kehitetty oma aikuisten matka- ja retkipurjehtijoiden koulutusohjelma. Ohjelma kattaa osaamisen alueet aloittelijasta purjeveneen päällikköön. Purjehduskurssijärjestelmä on korkeatasoinen koulutusjärjestelmä ja vastaa nykymuodossaan vaativaa eurooppalaista tasoa. Kurssien suunnittelussa on kansainvälisten näkökohtien ja vaatimusten lisäksi otettu huomioon Suomen ainutlaatuisen saariston tarjoamat mahdollisuudet ja niistä johtuvat veneilytottumukset. Kun purjehduskoulutukseen yhdistetään Suomen Navigaatioliiton järjestämä navigointikoulutus tutkintoineen ja vapaaehtoisten purjehdustutkintojen antama palaute purjehdusosaamisesta, on jokaisella purjehdusharrastuksen aloittavalla käytettävissään matalan aloituskynnyksen sisältämä turvallinen vaihtoehto kehittyä hyväksi purjehtijaksi. Tarkempaa tietoa SPL:n kursseista löydät Purjehduksenopettajat ry:n sivuilta.

Päijänteen Purjehduskoulu


Purjehduskoulu toimii kesäisin koko Päijänteen alueella, Pulkkilanharjulta Vaajakoskelle rajoittuvalla alueella. Jos haluat oppia turvallisesti ja suhteellisen nopeasti taitavaksi purjehtijaksi, tule Päijänteen Purjehduskoulun purjehduskurssille! Tarjolla on monipuolisia purjehduskursseja, Purjehtijaliiton vakiokursseista yrityksesi iltapäivän tiimipurjehdukseen. Opetamme sinut purjehtimaan myös omalla purrellasi ja saat samalla opastusta purjeveneeseesi liittyvissä käytännön asioissa. Purjehduksilla saa nauttia myös jylhän Päijänteen ainutlaatuisesta luonnosta.
Vuoden 2023 purjehduskausi aloitetaan purjehduskursseilla heinäkuussa Päijänteellä. Vesillä aloitetaan alkukesällä Kalasaaressa bluespurjehdustapahtumalla. Tässä Purjehduskoulun vuoden 2023 ohjelma, lue! Purjehduskoulun kurssi on erinomainen aktiivilomailumuoto!