Blueship

Purjehduskoulutuksesta Suomessa


Purjehduksenopettajat ry:llä on ollut käytössä jo yli kaksikymmentäviiden vuoden ajan kehitetty oma aikuisten matka- ja retkipurjehtijoiden koulutusohjelma. Ohjelma kattaa osaamisen alueet aloittelijasta pätevään purjeveneen päällikköön. Purjehduskurssijärjestelmä on korkeatasoinen koulutusjärjestelmä ja vastaa nykymuodossaan vaativaa eurooppalaista tasoa. Kurssien suunnittelussa on kansainvälisten näkökohtien ja vaatimusten lisäksi otettu huomioon Suomen ainutlaatuisen saariston tarjoamat mahdollisuudet ja niistä johtuvat veneilytottumukset. Tältä pohjalta on kehitetty Suomen Purjehtijaliiton auktorisoimat purjehduskurssit. Kun purjehduskoulutukseen yhdistetään Suomen Navigaatioliiton järjestämä navigointikoulutus tutkintoineen ja vapaaehtoisten purjehdustutkintojen antama palaute purjehdusosaamisesta, on jokaisella purjehdusharrastuksen aloittavalla käytettävissään matalan aloituskynnyksen sisältämä turvallinen vaihtoehto kehittyä hyväksi purjehtijaksi. Tarkempaa tietoa SPL:n kursseista löydät Purjehduksenopettajat ry:n sivuilta.

Päijänteen Purjehduskoulu


Päijänteen Purjehduskoulu on PORY:n auktorisoima purjehduskoulutusta ja muita purjehduksia järjestävä purjehduskoulu. Koulu on toiminut Päijänteellä vuodesta 2005. Purjehduskoulu toimii kesäisin koko Päijänteen alueella, Pulkkilanharjulta Vaajakoskelle rajoittuvalla alueella. Jos haluat oppia turvallisesti ja suhteellisen nopeasti taitavaksi purjehtijaksi, tule Päijänteen Purjehduskoulusta purjehduskurssille! Tarjolla on monipuolisia purjehduskursseja, Purjehtijaliiton vakiokursseista yrityksesi iltapäivän tiimipurjehdukseen. Opetamme sinut purjehtimaan myös omalla purrellasi ja saat samalla opastusta purjeveneeseesi liittyvissä käytännön asioissa. Purjehduksilla saa nauttia myös jylhän Päijänteen ainutlaatuisesta luonnosta.
Vuoden 2018 purjehduskausi aloitetaan huhtikuussa purjehduskursseilla Portugalissa ja toukokuussa Päijänteellä. Vesillä aloitetaan toukokuussa Kalasaaressa bluespurjehdustapahtumalla. Tässä Purjehduskoulun vuoden 2018 ohjelma, lue! Purjehduskoulun kurssi on erinomainen aktiivilomailumuoto!