Päijänteen Purjehduskoulun kurssit 2019


Kursseja järjestetään Päijänteellä, tavallisesti Jyväskylän vesillä mutta myös muualla Päijänteen alueella sekä Portugalin rannikolla muulloin kuin purjehduskaudella Suomessa. Tarjolla on kolmentasoisia purjehduskursseja. Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssin suorituksesta kurssilaisille annetaan Purjehtijan kansainvälinen suorituskirja. Lähtötasona kursseille ovat uimataito, hyvä terveys sekä vähintään 15 vuoden ikä. Kurssien aikataulut löytyvät täältä.

Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssien teoriaosuus

Teoriaosuus pidetään keväällä erikseen sekä kesällä ennen kurssin alkua sekä osin kurssin yhteydessä. Teoriaosuudella käsitellään mm. seuraavia aiheita: Purjehtijan säätietous, köydet ja solmut, purjevenetyypit, veneilyn väistämissäännöt, perusnavigointi ym. Tämä koulutus on ilmainen kaikille purjehduksesta kiinnostuneille.

Johdatus purjehdukseen

Tämä kurssi on tarkoitettu purjehdusharrastukseen tutustumista varten. N. 10-12 tunnin mittainen kurssi on tarkoitettu tutustumistilaisuudeksi, jossa perehdytään purjehduksen perusteisiin ja totutaan turvalliseen veneilyyn purjehtien kokeneiden purjehtijoiden opastuksella. Kurssin hinta 100 €/hlö.

Purjehtijakurssi

Kurssin on n. 32 tuntia sisältäen teoria- sekä käytäntöosan jossa kurssin painopiste on. Tavoitteena on johdattaa purjehduksen pariin ja antaa köliveneen miehistössä (gasti) tarvittavat teoreettiset ja käytännön tiedot ja taidot. Kurssin jälkeen on taito toimia veneessä mm. ohjaajana, purjeiden säätäjänä, osallistua aktiivisesti kaikkeen siihen mitä vesillä purjehduksen aikana tapahtuu. Kursseilla on käytössä oppimateriaalina PORY:n Purjehtijan opas -kirja. Kurssin suorittaneet saavat Purjehtijan kansainvälisen suorituskirjan. Tarvittaessa on kurssi mahdollista toteuttaa oppilaan omalla veneellä. Kurssin hinta 285 €/hlö.

Saaristopäällikkökurssi

Kurssi on tarkoitettu purjehtijoille, joilla on jonkin verran purjehduskokemusta. Saaristopäällikkökurssin tavoite on toimiminen kipparina suotuisissa saaristo-olosuhteissa päiväsaikaan sekä painottaa veneen päällikkyyteen matka- ja retkipurjehduksilla liittyvää osaamista. Kurssin kesto on min. 4 päivää ja niitä järjestetään sekä viikonloppukursseina että matkapurjehduksina. Kurssiveneissä on yleensä miehistön jäseninä myös purjehduskurssilaisia. Kurssin hinta on 360 €/hlö. Kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa vapaaehtoinen saaristopäällikkötutkinto, joka vastaa englantilaista Day Skipper –tutkintoa. Tutkinto suoritetaan PORY:n tutkintotarkastajalle, sen kesto on 4 h.

Rantautuminen ja ankkurointi

Kurssi on tarkoitettu purjehtijoille jotka haluavat oppia turvallisen rantautumisen ja ankkuroinnin. Kurssilla opetellaan erilaiset rantautumistavat veneitä vahingoittamatta. Veneen ankkurointikurssilla opetellaan ankkuripaikan valinta ja ankkuroinnin menetelmät. Kurssin kesto on 2 päivää ja kurssin hinta on 300 €/hlö.

Muut purjehduskurssit

Jos olette hankkimasssa tai hankkineet purjeveneen eikä teillä ole purjehdustaitoja niin purjehduksen perhekurssi on erittäin suositeltava. Se mahdollistaa koko perheelle nopean liikkeellelähdön purjehdukseen - perusosaamisen sekä muitten veneilytaitojen perushallinnan. KURSSI VOIDAAN JÄRJESTÄÄ MYÖS OMALLA VENEELLÄNNE.

Tiimikurssit ja -purjehdukset


Mukava tapa rentoutua ja vahvistaa tiimin yhteistoimintaa. Tehokas purjehdus koulutusveneellämme vaatii todellista yhteen hiileen puhaltamista! Opettelemme kurssin aikana tarvittavat purjehdustaidot ja painotamme purjehdustiimin yhteistoiminnan merkitystä.Kurssin kesto 4 - 8 tuntia ja hinta 300 - 500 euroa/7 purjehtijaa.

Kevytpurresta köliveneeseen

Siirtyminen kevytveneestä köliveneeseen helpottuu tämän kurssin ansiosta. Kilpailuhenkisen kurssin kesto on n. 20 tuntia ja sen aikana opitaan köliveneen käyttäytymis- ja käsittelymetodit. Kurssi sopii 12-17 vuotiaille, kevytvenepurjehdusta harrastaneille innokkaille nuorisopurjehtijoille. Kysy lisää emaililla tai puhelimella .

Spinaakkeri ja genaakkerikurssi

Spinnukurssillamme opetamme spinaakkerin tai genaakkerin käytön perusteet. Opettelemme spinaakkerin/genaakkeri käytön perusasiat - jalustuksen, noston, laskun, jiipin. Harjoittelemme myös trimmausta eri tuulikulmilla. Kelivaraus! Spinnu/genaakkerikurssin kesto n. 10 tuntia, hinta 150 €. Kursseja järjestetään tarpeen mukaan, ks. aikataulu. Kelivaraus!

Kilpapurjehdus

Kilpapurjehduskurssi sopii jo purjehduskokemusta omaaville. Sopivia osallistujia ovat mm. kipparit jotka haluavat nopeasti purjehduskilpailun lähtöviivalle sekä gastit jotka haluavat oppia kilpapurjehduksen ripeät manööverit. Kokemuksesta voi kertoa, että paras tapa oppia purjehtimaan hyvin on osallistua purjehduskilpailuihin ja yrittää aina purjehtia parhaansa mukaan - kilpailun loppuun asti. Kurssi käsittää 3 h johdanto-osuuden jonka aikana käymme läpi seuraavia asioita: kilpailutyypit (rata/matka), sää/tuulet, säännöt yksinkertaisesti, taktiikka sekä 7 h käytännön harjoituksia. Kursseja järjestetään tarpeen mukaan. Kurssin hinta 150 €.

Kursseille ilmoittautuminen

Ilmoittautukaa purjehduskursseille s-postilla tai puhelimella, ks. infosivu. Sivulta löytyy myös tietoja kursseille valmistautumisesta. Spinaakkeri/genaakkeri ja -kilpapurjehduskursseille mieluimmin viimeistään viikkoa ennen kurssin toteutusta. Muille purjehduksille erillisen sopimuksen mukaan.